понеділок, вересня 22, 2008

Підсумки форуму

Статті та дописи про цей ювілейний 15 форум переважно стосувалися «Самогону» Юрка Андруховича та питання, виборів секс-символів сучасної української літератури та питання, чому ж бойфрендами українських письменниць не цікавиться жовта преса.
Тут є кілька лінків, які дадуть вам змогу по-різному поглянути на львівський книжковий форум.

http://www.telekritika.ua/media-suspilstvo/events/2008-09-15/40586
15-й Форум видавців у Львові: між війною і любов’ю.
Леся Ганджа

"Грузинський письменник Давид-Дефі Гогібедашвілі дуже радів, що подарував Владіміру Сорокіну антивоєнну грузинську наліпку «I`m Georgian». І що їхні обійми – Дефі і Сорокіна з цією наліпкою – гарячково зафіксували кілька фотокамер. Нічому так не радів Дефі, як цьому кадру. Його хаотична, збуджена й дещо наївна розмова весь час наверталася до того, як це важливо, що він приїхав до Львова, що він подарував російському класику Сорокіну цю антивоєнну наліпку, і що завтра ці фотки будуть «скрізь в інтернеті». «Це важливо для Грузії», – пояснював Дефі."

http://infoporn.org.ua/2008/09/17/spozhivatski-vrazhennya-vid-“samogonu”-andruhovichakarbido/
Споживацькі враження від “Самогону” Андруховича&Карбідо
Марія Лебедєва

"“Самогон” – назву придумав Андрухович. Каже, що це його перша асоціація з Карбідо. Біля входу до зали, де письменник ще спілкується з журналістами – натюрморт в стилі “що не ясно”. Дві великі пляшки самогону, кілька тарілок солоних огірків. Чорний хліб. Купка сором’язливих журналістів. Оператор з камерою і фразою “Так а где здесь самогон?!…” Хтось хіхікнув. Раптом з дверей виглядає перелякана бабуся - працівник театру - і говорить: “А ну тихо, ви що тут, до цирку прийшли?! Тихо собі стійте і пийте! Там же ж інтерв’ю!”"

http://life.pravda.com.ua/surprising/48ce75bb2a4f9/
Українські Юрки, титули та анекдот від Іздрика

«Факт отримання Гран-прі фестивалю за переклад Шекспіра зробив Юрія Андруховича ще більш популярним та дужче шанованим. Хоча здавалося, що більше вже нема куди. На презентації "Гамлета" місця не було не тільки для яблук, але й для вишень.»

http://life.pravda.com.ua/surprising/48ce70c24eb76/
Аншлаг у Тетяни Толстої, печиво Чеха і красень від Роздобудько
«Тут Роздобудько не втрималась і спитала у Катрін про Бегбедера:
- Я вибачаюсь, але мені цікаво - він так само популярний у Франції? Бо він такий красень, до нас він приїжджає, б'є чарки, за ним бігають російські та українські... кобіти!!!
На що Катрін, жартуючи, запитала: "А хто це?" А потім розсудливо відмітила, що в наші часи письменнику доводиться чого тільки не робити, щоб його помітили і визнали. От Бегбедер і старається.»
http://www.telekritika.ua/media-suspilstvo/culture/2008-09-16/40636
То чому ж жовта преса не пише про нових бойфрендів…
Отар Довженко

«– Але ж українські письменники не працюють із піар-агенціями! – Тож і нема кому розміщувати матеріали про їхнє особисте життя за гроші у жовтій пресі!»

http://life.pravda.com.ua/surprising/48cfa46dd9dac/
Шлях письменників на біл-борди: "Хочу стати справжньою супер-пупер-зіркою". Навіть найбільші сноби так чи інакше переглядають жовту пресу.
«Уявляєте цілий стадіон народу, який прийшов послухати нові думки Оксани Забужко про Лесю Українку?»
фото Карпи фото Олександра Мордерера з http://morderer.com.ua/

http://www.litakcent.com/?id=750
Ольга Купріян : Ювілейний Форум видавців у Львові: поезія, секс і «Самогон»

«Протягом усіх днів Форуму відвідувачам пропонували віддати свій голос за «Секс-символ сучасної української літератури» серед чоловіків та жінок. Б’юся об заклад, десятки читачів гортають зараз твори кандидатів і кандидаток, аби все-таки дошукатися отого «сексуального». Більше того, припускаю, самі письменники не один раз переглядали свої тексти з тією ж метою.»

http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=67970
Поезія для витривалих
Анна КОЗЮТАЛілія ХОМИШИНЕЦЬ

««Ніч поезії та музики» в Пороховій вежі «пригріла» тих, хто не мав де заночувати у Львові…»

http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=68011
Чудова вісімка від «Високого Замку»
Галина ГУЗЬОГалина АНТОНІВ
"«Тиражний прецедент»Нарешті сталося! Тиражі художньої прози в Україні стартують із 25 тисяч (!) примірників, а не із звиклих тисячі-трьох. Щоправда, такий видавничий прорив наразі є прецедентом – на 25-тисячний старт наважилася літературна агенція “Піраміда” (Львів), видавши таким потужним накладом нову книгу відомої письменниці Марії Матіос “Москалиця”. Ця новинка, яка об’єднала однойменну повість і повість “Мама Маріца – дружина Христофора Колумба”, одразу почала збирати рекордні “урожаї”: за чотири дні Форуму видавців у Львові продали вісім тисяч примірників книги. А сама Матіос під час книжкового ярмарку 15 годин (!) роздавала автографи»

http://www.vremya.ru/2008/172/10/212846.html
Русский десант во Львове
Наталия БАБИНЦЕВА
- російський погляд на львівський форум

«О том, что местные кадры готовы конкурировать с российскими, свидетельствовало проходящее на площади перед форумом открытое голосование. Газета «Друг читача» выбирала секс-символ украинской литературы (мужского и женского пола). Проголосовать мог каждый желающий. А в подтверждение того, что их литераторы действительно являются поп-звездами, девушка-устроитель привела тот факт, что четыре из восьми писательниц-номинанток позировали обнаженными для глянцевых журналов. Члены русской делегации судорожно попытались вспомнить достойный аналог в истории новой российской литературы. Но не смогли.»
Цікаво, а хто ж це в нас, крім Карпи позував голою?..