понеділок, березня 10, 2008

Третій всеукраїнський літературно-мистецький фестиваль „наЛІТ” у Львові



Отже, фестиваль таки буде. Я довго вагалася, чи потягну ще раз таке дійство сама і цілком безгрішна, себто без грошей, але мені раптом знайшлася одна організація, яка обіцяє, що допоможе. Завдяки Центру Міської історії Центрально-східної Європи ми зможемо провести 10 травня нашу імпрезу майже в самому центрі міста – біля Галицького базару, там, де має свою кінцеву зупинку трамвайчик трійка.

Ще до того, як представниця цієї організації потрапила мені на очі, я вирішила, що таки зможу, таки потягну, вкотре закину то все на свої тендітні плечі. Тому цьогоріч фестиваль проходитиме у дещо іншому форматі. Він відбудеться неподалік від Львова, в Жукові, на хуторі мого колєги Ростика. Тобто ми за одним махом вбиваємо двох зайців: маємо всі, де ввечері-вночі потусуватися і маємо, де учасників з інших міст вкласти спати. Отже, «наЛІТ» певною мірою перетвориться на квартирник, на якому можна буде значно тісніше познайомитись із молодими поетами, такий невеличкий (60-70 чоловік, вхід по запрошеннях), а для всіх решта, для незапрошених ми почитаємо, поспіваємо і все цікаве покажемо вдень.

А тепер трішки історії, бо мене часто запитують, що ж таке «наЛІТ».

Основна ідея фестивалю – поєднати різні види мистецтва з літературою, зокрема, з поезією. Назва не повинна асоціюватися із шаром бруду, а із культурними нашаруваннями. Гасло фестивалю: “Мистецькі нашарування на літературному ґрунті”. Тут ви маєте змогу фотографувати, малювати, ставити вистави під ваші вірші в реальному часі. Тут показують кліпи та відеоряди, підбираються спеціальне вбрання, зачіски, займаються боді-артом. Заохочуються динамічні виставки та інсталяції.


Вперше фестиваль «наЛІТ» було проведено 29 вересня – 1 жовтня 2006 року в рамках святкування 750-ої річниця міста Львова на території музею модерного мистецтва, що знаходиться на вулиці Валовій. Фестиваль об’єднав у собі молодих митців та літераторів з усіх куточків України (Києва, Львова, Вінниці, Житомира, Сімферополя, Ужгорода, Луганська, Чернівців, Харкова, Миколаєва) та з-за кордону (Білорусі та Польщі).


Минулого року фестиваль відбувався 12-13 травня у палаці культури заводу ЛОРТА і презентував літературні проекти львівських, київських, харківських, житомирських, тернопільських, ужгородських та білоруських літераторів та митців, а також українсько-литовський проект «Синтезія». «Синтезія» - це перший міжнародний експериментальний аудіовізуальний фестиваль поезії, що виник з ініціативи Спілки литовських письменників як простір для експериментів та пошуків нових шляхів та нових форм існування традиційної поезії. Зокрема були презетовані відео, зняті литовськими режисерами на вірші Дмитра Лазуткіна, Галини Крук, Павла Коробчука, Олега Горобчука та Олесі Мамчич, які львів’яни доти не мали змоги побачити.

Потенційні учасники можуть зголоситись, надіславши анкету, розміщену на сайті - http://drabyna.lviv.ua/

Організатори цьогорічного фестивалю:
Літературно-мистецьке видання “ТРИ”,
Молодіжне театральне збіговисько “Драбина”,
Творчий проект “Макітра”.

З запитаннями, побажаннями та пропозиціями пишіть нам на tryagaine@qmail.com

9 коментарів:

Unknown сказав...

логотип поганий. навіщо було над "гарамондом" знущатися.

все інше - цікаво.

Анонім сказав...

над лого попрацюємо, зуб даю!
Ксеня:)

Unknown сказав...

я потім подумав, що головний огріх - це потяганий шрифт туди-сюди; а для таких речей контент завжди важливіший за візуальне айдентіті, типу лого.

от Альбіна каже, нам треба логотип, ну нічо в голову не приходить (майже). і думається - а чи так він нам треба? нас же читає з десяток людей :)

Albina Pozdnyakova сказав...

та я ж хочу, щоб більше читало

Анонім сказав...

Альбіна права, треба шоб вас читало більше... і ще більше)))
мені насправді серце тьохкає коли шрифт тягнуть... хочете тягнути шрифт? згрупуйте надпис з своїм гарним портретним фото і тягніть... тягніть і дивіться, як спотворюється ваше обличчя ))))

Unknown сказав...

Ну так, що більше буде референсів, то більше читатимуть. Ну а з логотипами воно якось визначиться - головне, щоби був фестиваль, і блог, і книги, і література - а логотипи то "прєходящєє"

Albina Pozdnyakova сказав...

Дайте спокій з цим логотипом. Він теж робився за 5 хвилин, бо я кричила, що логотип треба негайно і зробіть мені отут гострий кут

neformal сказав...

:-D весело...
Прийду, обов*язково припрусь на то дійство.Надіюсь ви патлатим дурнуватим і незакомплексованим будете раді...

А якась реклама попри розсилку пошти передбачається ?

Albina Pozdnyakova сказав...

так, Місько, звісно.