суботу, травня 05, 2007

Моя бабуся

Моя бабуся - Зоя Данилівна Деренько - це дуже потужна людина. Людинище! Сама вона родом десь із країв на кшталт Душанбе, дівоче прізвище її - Дзугаєва. Крута вона чувіха! З ким би ще я міг би сперечатись в 10 класі і потім ще кілька років, хто крутіший - Бальзак чи Достоєвський? Звісно, крутіший Бальзак, і немає нікого крутішого за Бальзака. Але вона, вчитель російської літератури, довго вважала інакше :)
Думаю, більше немає таких вчителів. У неї півхати завалено методичними штуками, папками з вирізками, фотками, всяким таким. Вона своїх учнів з бурси й вечірньої школи возила по всіх літературних місцях, яких могла - а вони її любили, справді.
Кароче, респект тобі, бабусю! Ти крут!
Posted by Picasa

2 коментарі:

Анонім сказав...

Та в мене ж мама така сама. Вдома теж все завалено книжками та папками з різними штуками. І вона досі возить учнів по різних музеях, садибах всіляких письменників і т. д. І учні її дуже люблять. Хоча зараз вона вже не працює вчителем російської літератури (хоча і вчилась на нього), а працює завучем і вчителем української мови!
Та, на жаль, у нас з нею стосунки не дуже склалися.

Unknown сказав...

Знаєш, мені здається, що межі поколінь трохи зсуваються з часом - і зараз мій батько, твоя мама і моя бабуся знаходяться в одному культурно-світоглядному просторі.

Хоча ми от з Женею говорили про те, чого зараз не вистачає зі старого - це системного виховання людини. І може бути, наслідки цього ще попереду.