понеділок, листопада 17, 2008

Що "післявчора" робила Іра Цілик, де післязавтра заспівають The Mandry і декілька слів про тур Мертвого півня

Людмила Таран : Закон чи Благодать?
"Авторка відсилає читача до Біблійної Книги Буття, в четвертому розділі котрої йдеться про Каїна та Авеля. Твір Оксани Забужко, як і має бути у притчі, є розгорнутою алегорією про «світ без любові» і водночас про кохання, про істинні основи людського існування. Це пам’ятник утраченому, дзвін застереження і «пісня про незнищенність матерії» Слова – сакрального та глибоко інтимного, слова, що є не просто засобом комунікації, але й чинником олюднення людини (хоч як парадоксально це звучить). "
"«Інопланетянка» надається різнопрочитанню під різними оглядами. Приміром, як «класичний» зразок такої моделі жіночого письма, яку Сандра ґілберт та Сюзен ґубар називають «палімпсестом», а Елейн Шовалтер — «двоголосим дискурсом»."
Іра Цілик. Післявчора
http://te34.livejournal.com/333643.html
“За останні роки ми вже якось звикли, що типові персонажі сучукрліту – такі собі «зайві люди», що перебувають у конфлікті з собою і довкіллям та розв’язують цей конфлікт переважно за допомогою алкоголю, драпу й довколофілософських роздумів. Натомість особисте знайомство з представниками так би мовити покоління 2000 особисто на мене справляє абсолютно протилежне враження: вони, на відміну навіть від світлої пам’яті покоління дев’яностих, не тільки добре уявляють, чого хочуть від цього життя, а й наполегливо працюють над досягненням своєї мети. Іноді, я б сказала, забагато працюють J.c”

19 листопада у Києві відбудеться перший концерт мистецького проекту «Львівська Площа». http://community.livejournal.com/ua_jazz/47742.html
"У Будинку Художника (пл. Львівська) о 19 год. розпочнеться концерт «патріархів» львівського джаз-року «The Mandry» за участю Віктора Морозова. Пісні Віктора Морозова, які стали хітами у виконанні «Четвертого кута» та «Мертвого Півня», на тести Костя Москальця і не тільки, отримають нове джаз-рокове звучання від легендарного львівського гурту, котрий грає ще з 70-их років. Окрім того, у музичній програмі «Джаз-рок і не тільки» виконуватимуться композиції на твори Д. Панкова, Р. Лімма, Д. Томас... «і не тільки». В арсеналі гурту є гітари, саксофони, клавішні, ударні труба, тромбон, проникливий вокал та багаторічний досвід."

Unplugged. Мертвий півень. Made in Ю.А.
"Перед тим, як усамітнитися в студії для запису нового альбому, Мертвий півень проведе декілька експериментальних концертів. Музиканти випробовуватимуть на своїх шанувальниках «нове-старе» акустичне звучання, як щойно створених, так і добре призабутих пісень на вірші свого улюбленого автора. Приємним бонусом для всіх, хто відвідає виступи Мертвого півня цього разу, будуть прем'єрні покази нового відео гурту на пісню «And the third angel sounded» ("Брат, піва кончілась!") від режисера Алєхандро Більбао-Ґуерра (Нью-Йорк).Отже, запрошуємо всіх:
23 листопада (неділя), 21.00 – Луцьк, бар Майдан, вул. Бойка, 2, т. +38050 100 27 51
27 листопада (четвер), 20.00 – Харків, JAZZTER, пров. Театральний, 11/13, т. +38 057 706-48-19, +38 057 728-17-61
28 листопада (п'ятниця), 19.00 – Київ, ROUTE66 ROCK 'ROLL BAR, вул. Жилянська 87/30 (перехрестя Жилянської та Комінтерну), т. +38 (044) 239 38 65, (067) 402 56 46"

Міжнародний Фестиваль Візуального Мистецтва WIZ-ART Wideo Fest
відбудеться 20-22 листопада 2008 року у Львові.
В програмі кінопоказів будуть короткометражні фільми з Фінляндії, Румунії, Іспанії, Ірану, Чехії, Литви, Хорватії, Угорщини, США, Естонії, Аргентини, Нової Зеландії, Нідерландів, Японії... Спільнота в жж - http://community.livejournal.com/wizart_fest/

Фестиваль моновистав “Відлуння” пройде у Хмельницькому
http://vsim.com.ua/news/136708
"З 25 по 30 листопада в приміщенні моно-театру “Кут” буде проходити Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння». У фестивалі братимуть участь десять-дванадцять театральних колективів з різних країн світу. Питаннями організації займається організаційний комітет на чолі з президентом – художнім керівником Ніною Мазур та директором фестивалю – Володимиром Смотрителем. Фестиваль, створений 1999 року, ставить перед собою завдання ознайомлення широкого глядацького загалу з кращими досягненнями в галузі світового театрального мономистецтва, розвитку цього жанру в Україні й сприяння більш активній інтеграції українського театру в європейський культурний контекст.
Цей фестиваль є єдиним від України членом Міжнародного форуму монотеатру при МІТ, ЮНЕСКО, до якого входять лише десять фестивалів з усього світу."