понеділок, жовтня 27, 2008

"Слемберг", Скибина "Неосфера" та звільнення Анни Багряної

Культреваншуймо з Романом Скибою!
28-29 жовтня у Києві відбудеться літ(е)р-фест "Неосфера"


Поетичний слем-турнір сучасних молодих літераторів "СЛЕМберг"
http://fsi.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=30:------qq&catid=9:2008-10-11-15-02-54&Itemid=12

Тепер міськрада Лемберга підтримує слем.
В рамках проекту планується здійснення двох слем-турнірів «СЛЕМберг», а також видання збірки найкращих творів учасників «СЛЕМберг 2009». Організація-автор проекту: Молодіжна громадська організація "Клуб розвитку, освіти, творчості та удосконалення самоврядування" "КРОТУС". Бюджет проекту: 22 610 грн.


На днях запустили свіжий книжковий сайт bookvoid.com.ua/


Керівник проекту Сергій Руденко:
"Ми хочемо звести на одному майданчику читачів, письменників, видавців та продавців книжок. Кожен із них знайде на «Буквоїді» щось своє. Читач складе уявлення про те, що він може зараз почитати. Видавці матимуть можливість розказати про нові книги, а письменники отримають змогу в on-line режимі поспілкуватися із читацькою аудиторією."


ЯВОРІВСЬКИЙ ЗВІЛЬНИВ БАГРЯНУ ЗІ СПІЛКИ ТІЛЬКИ ТОМУ, ЩО ВОНА НАПИСАЛА РОМАН, ПОПУЛЯРНІШИЙ, АНІЖ ЙОГО КНИЖКИ
http://fakt-ura.livejournal.com/40297.html


"Минулого тижня Анна Багряна презентувала читачам свій перший прозовий твір – роман «Ети­мологія крові». Зал Будинку письменників був практично повний. На презентацію заві­тали болгарські письменники, а також відомий японський дослідник української культу­ри Хіросі Катаока. Сам роман отримав три відзнаки: третю премію Всеукраїнського кон­курсу «Коронація слова», дру­гу премію видавництва «Смолоскип» та міжнародну пре­мію імені Олеся Гончара.
У понеділок, як розповіла Анна, голова НСПУ Володи­мир Яворівський запропону­вав їй звільнитися з роботи. Письменницю звинуватили в тому, що вона, ні багато ні ма­ло, зірвала міжнародний фо­рум літераторів, який прохо­див минулого тижня, і взагалі більше займалася популяри­зацією власного імені, ніж спілчанською роботою."


Книжка для читання під ковдрою



Агентство Ogilvy & Mather розробило нестандартну рекламу для виробника фарб, що світяться в темряві - перевидало “Попелюшку”. Цікавість у тому, що при світлі книжку читати неможливо - видно тільки білі сторінки. Натомість у темряві з’являються текст та ілюстрації, які мерехтять таємничим зеленим світлом. Фарба без фосфору, і книжку не треба “підзаряджати”, тримаючи на світлі. Агентство Ogilvy & Mather розробило нестандартну рекламу для виробника фарб, що світяться в темряві - перевидало “Попелюшку”. Цікавість у тому, що при світлі книжку читати неможливо - видно тільки білі сторінки. Натомість у темряві з’являються текст та ілюстрації, які мерехтять таємничим зеленим світлом. Фарба без фосфору, і книжку не треба “підзаряджати”, тримаючи на світлі. http://translitera.livejournal.com/28085.html?mode=reply


Бунинскую премию получил Юрий Поляков

"Большую Бунинскую премию 2008 года, присуждаемую за автобиографическую прозу, получил Юрий Поляков, сообщается в пресс-релизе оргкомитета, поступившем в редакцию Ленты.Ру. Также премии получили Сергей Есин, Людмила Петрушевская и Ефим Гаммер. "