четвер, вересня 18, 2008

Десятий рік NaNoWriMo

Я періодично отримую листи з сайту http://www.nanowrimo.org/

Так от, люди добрі. Проект протягом місяця буде наполовину закрито, і не просто так: грі у написання роману виповнюється 10 років.

Цитую:

We'll be turning off new sign-ups and locking the forums from Sunday, September 21 until October 1 so we can archive the site and delete all the forums posts. We'll also be deleting all NaNoMails that are more than a year old, so if have any of last year's NaNoMails that you want to keep, please go in and grab 'em before Sunday.

Sign-ups will open again on October 1 when we relaunch for a new noveling season!

Wheeeeeeeeee!

Chris
NaNoWriMo

Іншими словами, з 1 жовтня можна буде прийти і зареєструватися на сайті, головною метою якого є провокування вас на творчу активність.
За останні десять років чисельність учасників проекту невпинно зростає. З України, на превеликий жаль, не так і багато учасників, втім, гадається, вони ще будуть, обов'язково.

Якщо коротко - то перед кожним стоїть задача - написати текст обсягом 50 000 слів протягом місяця. Це може бути фінальна версія, може бути перша чернетка - залежить від
вашого хисту і, передовсім, від вашого вільного часу.

Забавка ця приваблює достатню кількість аматорів і графоманів - останні, втім, як і перші, змушені задовольнятися моральною підтримкою і відчуттям участі/перемоги - конкурс відбувається на позаоплатній основі, без розподілу місць: кожен, хто встиг - той переміг.

Для тих, хто читає англійською, про те, що се за дивина: http://www.nanowrimo.org/eng/whatisnano

Не зважаючи на те, що самі організатори книг не публікують, деякі з учасників змогли отримати не тільки мережеві публікації. Ось короткий список:
http://www.nanowrimo.org/eng/node/402675
Цей перелік не містить українських імен, цілком даремно.

З одного боку - творчість для всіх і кожного, з іншого - реальна можливість отримати зовнішній стимул, на брак якого ми так часто посилаємося.

І ще - мені страшенно подобається їх логотип :)